header-producten

Dakopstanden en lichtkoepels

Niets is voor de mens zo belangrijk als natuurlijk, helder daglicht. Met lichtkoepels kunt u op een eenvoudige wijze natuurlijk daglicht realiseren in kantoorpanden, productieruimtes en particuliere woningbouw. De opstand waar de lichtkoepel op gemonteerd wordt, kan worden voorzien van een ventilatiesysteem. Door de veelheid in vormen en maten passen lichtkoepels op vrijwel alle daktypen zonder ingrijpende constructie veranderingen.

De koepels zijn helder, opaal of zonwerend en kunnen geleverd worden in bolvormig, piramidaal, rond, vierkant of rechthoekig. De warmte- en geluidsisolatie bepaalt u zelf door te kiezen voor enkel- dubbel- drie- vier of vijf-wandige koepels met een hoogwaardig geïsoleerde dakopstand. De slagvastheid is naar gelang de materiaalkeuze wel  10 tot 250  keer hoger dan glas. Door het zelfreinigende oppervlak behoeven de lichtkoepels nagenoeg geen onderhoud en hebben een zeer lange levensduur.

Als u kiest voor een hoogwaardig geïsoleerde lichtkoepel is het uiteraard heel belangrijk dat uw dakopstand, waarop deze koepel bevestigd wordt, ook een hoge isolatiewaarde heeft. In de winter wilt u geen of weinig warmteverlies en in de zomer minder warmte transport naar binnen en ook zo weinig mogelijk contactgeluid van buiten naar binnen hebben.
Om aan al deze eisen te voldoen worden onze dakopstanden geïsoleerd met polyurethaanhardschuim.
Polyester dakopstanden zijn onderhoudsvrij. De binnenzijde is glad afgewerkt met een UV kleurbestendige gelcoat laag. De polyester dakopstand is naadloos waardoor deze een strakke vormgeving heeft en geen verkleuringen in de naden ontstaan.  Desgewenst kan de polyester dakopstand gemakkelijk met water dragende verf in iedere kleur over geschilderd worden.

Contact

Wilt u meer informatie of advies over het gebruik van polyester producten?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ropol BV
Industrieweg 9 | 6245 HW Eijsden

+043 - 409 3533
info@ropol.nl