koepel-1

Lichtkoepel met polyester opstand

Zou u graag genieten van meer natuurlijk daglicht in uw woning? Extra verlichting zonder daarvoor energiekosten te hoeven maken? Dan zit u goed bij Ropol! Wij zijn een bedrijf dat polyester dakopstanden produceert die als perfecte basis dienen voor de bevestiging van lichtkoepels.

Lichtkoepels zijn koepels die op platte daken gebouwd kunnen worden. Ze kunnen diverse vormen aannemen, zoals vierkant, rechthoekig, rond of piramidaal. Doordat de lichtkoepel met opstand zonlicht doorlaat is het de perfecte oplossing om meer lichtinval in een ruimte te creëren. Zo kunt u uw slaapkamer, woonkamer, kantoor of keuken op sfeervolle wijze verlichten.

Neem nu contact op

Ook kunnen ze geplaatst worden op carports of terrasoverkappingen. Ropol kan bij de productie van de opstand een ventilatierooster monteren, dat zowel handmatig als elektrisch bediend kan worden. Hierdoor kan de lichtkoepel opengezet worden. Door voor een lichtkoepel met ventilatie opstand te kiezen kunt u deze ook openzetten, voor ventilatie en frisse lucht.

Geniet ook van al deze voordelen en kies voor een lichtkoepel met dakopstand van Ropol!

Heeft u interesse en zou u graag verder informeren naar de mogelijkheden of voordelen? Bent u benieuwd wat het laten maken van een lichtkoepel u zou kosten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar via 0434 09 35 33 of middels het online contactformulier.

binnen

Polyester dakopstanden van Ropol

Ropol produceert dakopstanden van zeer hoge kwaliteit. Deze zijn bijzonder stabiel en behouden erg goed hun vorm. Door gebruik te maken van polyester voor de opstand kunnen breuk en scheurvorming in de lichtkoepel voorkomen worden bij temperatuurwisselingen. De hoge kwaliteit zorgt ook voor een uitstekende duurzaamheid.

Door hoogwaardig polyester te gebruiken voor de productie gaan de dakopstanden jarenlang mee. Bij de productie wordt UV bestendige witte gel coat aan de binnenzijde aangebracht. Hierdoor blijven de kleuren van de dakopstand goed behouden. Aan de buitenkant wordt de dakopstand afgewerkt met een weersbestendige top coat, die voor een sterke hechting aan de dakbedekking zorgt.

Tussen de buiten- en binnenwand zit een isolerende laag gemaakt van polyurethaanschuim. Bij Benelux modellen is deze laag 1 centimeter dik en bij Europese modellen 2 centimeter dik. Natuurlijk kan deze dikte, indien gewenst, op maat aangepast worden ten behoeve van een betere isolerende werking.

Neem nu contact op

Neem gerust contact op voor meer informatie over wat de beste isolatie van uw dakopstand in combinatie met de lichtkoepel is. De hoogte van de Europese modellen varieert van 15 tot 50 centimeter, waar de Benelux modellen altijd 15 centimeter hoog zijn. Om de meest optimale inval van het daglicht te garanderen zijn de opstanden waar de lichtkoepel op geplaatst wordt schuin, al kunt u ook rechte modellen bestellen.

De lichtkoepel wordt gemaakt van vlakglas, wat ontwikkeld is uit polycarbonaat. Dit heet ook wel acrylaat. Deze dakramen zijn zeer sterk. U kunt kiezen uit een vast raam, maar ook een raam dat open kan.

De voordelen van een lichtkoepel met polyester opstand

Met een lichtkoepel met opstand op uw dak geniet u naast meer natuurlijk licht ook van allerlei andere voordelen. Zo zorgt de opstand en de koepel voor minimaal warmteverlies, kan de dakopstand op verschillende dakbedekkingen gemonteerd worden en zijn ze laag in onderhoud.

Isolatiewaarde

De polyester dakopstanden van Ropol hebben een uitstekende isolatiewaarde. De dakopstanden worden geïsoleerd met PU hardschuim, wat voor een hogere isolatiewaarde zorgt. Hierdoor kan tijdens de koude wintermaanden beter de warmte behouden worden in leefruimtes, terwijl er ’s zomers minder warmte naar binnen komt.

Ook is het contactgeluid van buiten naar binnen goed geïsoleerd. Ronde opstanden kunnen alleen in polyester gemaakt worden en niet in PVC.

koepel-1

Montage

De lichtkoepels met opstand kunnen op diverse soorten dakbedekking geplaatst worden. Doordat gebruik wordt gemaakt van een weersbestendige topcoatafwerking aan de buitenzijde kan de dakopstand zich eenvoudig hechten aan iedere dakbedekking. Er is geen sprake van brand of smelt gevaar bij hoge temperaturen bij het inbranden door de dakdekker.

Onderhoud

Met een polyester dakopstand van Ropol hoeft nauwelijks tijd besteed te worden aan onderhoud. De dakopstand is strak afgewerkt, naadloos en verkleurt niet. Het is mogelijk om de dakopstand met water dragende verf van een andere kleur te voorzien. Omdat het oppervlak van de lichtkoepels zelfreinigend is behoeven lichtkoepels zelf ook weinig onderhoud.

Nog meer positieve punten

Natuurlijk brengt de dakopstand ook nog andere voordelen met zich mee:

  • Meer natuurlijk licht
  • U bespaart energie door ruimtes met natuurlijk licht te verlichten
  • Lichtkoepels hebben een hoge slagvastheid en deze kan naar gelang de materiaalkeuze wel 10 tot 250 keer hoger zijn dan glas
  • Zonder ingrijpende constructie veranderingen van een woning of gebouw
  • Het natuurlijke daglicht zorgt voor een aangename sfeer

Over Ropol

Ropol bv is een in Eijsden gevestigd bedrijf dat lichtkoepels met opstand en andere met glasvezel versterkte custom made producten levert. Wij zijn in 1972 opgericht en begonnen destijds met het produceren van glasvezel versterkte producten. Met de jaren hebben we ons meer toegelegd op de serieproductie van daglichtelementen.

Voor elke maat lichtkoepel kunnen wij een dakopstand maken in verschillende uitvoeringen: Benelux, Europees model, ronde opstanden in Benelux en Europese uitvoering. Vandaag de dag zijn we een echte expert op het gebied van daglichtoplossingen. Dit is onze kracht en passie. We hebben er immers al ruim 45 jaar ervaring mee.

Door middel van op maat gemaakte opstanden voor lichtkoepels brengen wij de kracht van natuurlijk daglicht terug in woningen en gebouwen. Onze dakopstanden zijn overal in de Benelux en de rest van Europa terug te vinden.

Neem nu contact op

Vraag gelijk een offerte aan!

Bent u overtuigd geraakt van de voordelen van een lichtkoepel met opstand? Neem dan gelijk contact met ons op en vraag om een vrijblijvende offerte! Ook staan we u graag te woord indien u graag meer informatie of advies wilt inwinnen.

Om contact met ons op te nemen kunt u op werkdagen bellen naar 0434 09 35 33, of het online contactformulier op onze website invullen. U krijgt zo spoedig als mogelijk reactie op uw bericht.

Contact

Wilt u meer informatie over polyester producten?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ropol BV
Industrieweg 9 | 6245 HW Eijsden

+043 - 409 3533
info@ropol.nl