koepel-1

Meer daglicht in huis met een daglichtkoepel

Wilt u graag meer daglicht in huis en bent u daarvoor de mogelijkheden aan het verkennen? Door een daglichtkoepel op uw plat dak te laten monteren kunt u op sfeervolle wijze allerlei ruimtes verlichten. Ropol bv is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van polyester dakopstanden voor platte daken. De opstand is de perfecte bevestiging voor de lichtkoepel lichtkoepel kan bovenop een plat dak gemonteerd worden en zo van boven af zonlicht een kamer binnen laten. Het daglichtsysteem kan vierkant zijn, bolvormig of rechthoekig of piramidaal. De daglichtkoepel is te vergelijken met een raam dat op uw plat dak geplaatst wordt. Door middel van een ventilatierooster kan de lichtkoepel op een kiertje gezet worden voor frisse lucht. Hiermee kan op een effectieve manier meer daglicht in huis gehaald worden.

Geïnteresseerd in een polyester daglichtkoepel van Ropol? Neem dan eens contact met ons op en vraag om advies! Wij leveren maatwerk van hoge kwaliteit. Op werkdagen kunt u ons telefonisch bereiken via 0434 09 35 33. Of stuur een bericht via het online contactformulier.

Daglichtkoepels van Ropol

Bij Ropol zit u goed voor hoogwaardige daglichtkoepels. Wij leveren daglichtkoepels gemaakt van acrylaat of polycarbonaat, of een combinatie daarvan. Dagelijks voldoende daglicht uit een natuurlijke bron krijgen is erg belangrijk voor mensen. Met een daglichtkoepel kan op een eenvoudige en relatief goedkope manier meer natuurlijk daglicht verkregen worden in kantoorpanden, productieruimtes en particuliere woningbouw. De lichtkoepel kan een prima alternatief voor een raam zijn. Net als ramen kunnen de koepels ook geopend worden, doordat wij deze van een ventilatiesysteem voorzien. De daglichtkoepel kan op een plat dak, maar ook op andere daktypes aangebracht worden zonder dat daar ingrijpende constructies voor nodig zijn. U heeft veel mogelijkheden in uitvoeringen. Zo kunt u kiezen voor enkel-, dubbel- drie- vier- of vijf-wandige koepels met een hoogwaardig geïsoleerde dakopstand.

De voordelen van een daglichtkoepel

Het laten plaatsen van een daglichtkoepel is de ideale manier om meer daglicht in huis te krijgen. Behalve dat u op sfeervolle en aangename wijze ruimtes met natuurlijk licht kunt verlichten geniet u met de lichtkoepel op uw plat dak ook van diverse andere voordelen. Zo hebben onze dakopstanden een uitstekende isolerende werking. Als het buiten koud is dan zorgt deze ervoor dat de warmte goed binnen uw woning blijft. Is het juist buiten warm, dan houdt de daglichtkoepel deze warmte juist weer buiten. Zelfs het contactgeluid van buiten naar binnen is goed geïsoleerd. Verder heeft u geen onderhoud aan het daglichtsysteem. Deze verkleurt niet en is bestendig tegen diverse weersomstandigheden.

Meer weten? Neem gerust contact op!

Om de mogelijkheden wat betreft het op maat laten produceren van een daglichtsysteem met ons te bespreken kunt u vrijblijvend contact opnemen. Wij zijn u graag van dienst! Ropol is telefonisch bereikbaar via 0434 09 35 33 en door middel van het contactformulier op onze website. Vraag ook gerust om een offerte voor een indruk van de kosten.

Wat is een dakopstand en in welke hoogtes zijn dakopstanden leverbaar?

Een dakopstand is de verhoogde dakrand bij een plat dak. Ook geldt de dakopstand als de perfecte basis waar een daglichtkoepel op bevestigd kan worden. Een daglichtkoepel laat van bovenaf zonlicht binnen in een kamer.

Dakopstanden kunnen in diverse vormen geproduceerd worden, zoals vierkant, rechthoekig of rond. Een dakopstand voor een plat dak is leverbaar in verschillende hoogtes. Wilt u weten welke hoogte ideaal is voor uw dakopstand? Neem dan contact met ons op.

Waarom kiezen voor een polyester dakopstand op een plat dak?

Als u een ronde dakopstand wilt voor uw platte dak, kunt u enkel kiezen uit een polyester dakopstand. De eigenschappen van dit materiaal zijn: vloeistofdicht, uitstekende isolatiewaarde, naadloos, duurzaam, sterk, lange levensduur, onderhoudsarm en vormvast. Daarom gebruiken wij polyester ook voor het bekleden van zwembaden en vijvers. Onze polyester dakopstanden zijn stabiel en van hoge kwaliteit.

Meer weten? Kom met ons in contact.

Wat maakt een daglichtkoepel zo bijzonder?

Een daglichtkoepel zorgt voor meer zonlicht in een ruimte. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat werknemers effectiever werken als hun werkruimte gevuld is met daglicht uit een natuurlijke bron. Bovendien zorgt het voor een meer aangename sfeer. Daarnaast geniet u van een isolerende werking en weinig onderhoud dankzij de polyester dakopstand op uw platte dak.

Heeft u vragen hierover? U mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Hoe produceren wij een polyester daglichtkoepel?

Wij produceren een polyester dakopstand en daglichtkoepel door middel van de hand-lay-up methode. Tijdens dit proces worden geen water en nagenoeg geen stroom verbruikt. De grondstoffen worden voorgemengd en op maat aangeleverd, zodat er zo weinig mogelijk afvalresten zijn. Deze methode is duurzaam en milieuvriendelijk.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wilt u meer informatie over polyester producten?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ropol BV
Industrieweg 9 | 6245 HW Eijsden

+043 - 409 3533
info@ropol.nl